No 2023. gada 15. septembra Microsoft ir mainījis divfaktoru autentifikācijas (2FA) veidu. Izmaiņas ietekmēs lietotājus, kuri Office 365 (Microsoft 365) produktu piekļuves apstiprināšanai izmanto SMS (īsziņas) vai tālruņa zvanu.

Sākot no 2023. gada 15. septembra Microsoft aicina lietotājus, kuri autentificējas LU Microsoft kontā, izmantojot SMS un zvana metodes, uzstādīt Microsoft Authenticator lietotni viedtālrunī vai planšetdatorā, lai pierakstītos LU Microsoft kontā.  

Pēc pārejas perioda, kas ilgs sešas nedēļas (no 15. septembra), SMS un tālruņa zvanu autentifikācijas metodes vairs netiks atbalstītas.

Kad izmaiņas stāsies spēkā, pierakstoties LU Microsoft kontā, Jums tiks piedāvāts iestatīt lietotni Microsoft Authenticator – Jums būs iespēja uzstādīt Microsoft Authenticator uzreiz vai atlikt lietotnes uzstādīšanu uz vēlāku laiku. Atlikt lietotnes uzstādīšanu iespējams līdz trim reizēm.

UZMANĪBU!

1. Izmaiņas attiecas uz visiem LU Microsoft 365 pakalpojumiem, t.sk. MS Outlook (LU e-pasts), MS Teams, OneDrive, Sharepoint u.c.

2. Lai uzstādītu Microsoft Authenticator lietotni, Jūsu ierīcei (viedtālrunim vai planšetdatoram) ir nepieciešams atbalstīt Microsoft Authenticator uzstādīšanu, izmantojot:

3. Pamācības pieejamas LU IT servisa tīmekļvietnē.

Lūdzam savlaicīgi pārliecināties, vai Jūsu ierīce – mobilais tālrunis vai planšetdators – atbalsta lietotnes Microsoft Authenticator uzstādīšanu.

Vairāk informācijas par divfaktoru autentifikāciju

Information about two-factor authentication (in English)

Dalīties